mandag den 15. oktober 2012

Køns-ulighed er da ikke noget problem

Som medforfatter til bogen: ”Pæne piger kommer i himlen” har jeg, blandt andet, beskrevet de usynlige mekanismer, som medvirker til, at kvinder stadig ikke er ordentligt repræsenteret i det danske samfundsliv, skriver Anita Mac

Kvinderne er stadig dårligst repræsenteret på de indflydelsesrige poster og i de gode stillinger. Kvinder tager stadig den største del af ansvaret i hjemmet. Kvinderne står for over 90 % af barselsorloven. Og kvinderne er næsten ikke-eksisterende i virksomhedernes bestyrelser. De nævnte eksempler er blot udvalgte spots på uligheden.

Da jeg er lektor i organisation og ledelse, har jeg haft lejlighed til at drøfte ulighed i ansættelserne med forskellige personaleledere. Især én mandlig personaleleder står tydelig i min erindring. Han havde et problem, fortalte han mig. Egentlig mente han ikke, det var et problem. Til gengæld mente et par af de få kvindelige ansatte, at det var et problem.

Først tog jeg glorien på og fortalte ham, hvorfor kønsmæssig ligestilling er fornuftig for arbejdspladsens arbejdsmiljø og for virksomheders image udadtil. Jeg fortalte om lov om ligestilling og mainstreaming: at offentlige virksomheder faktisk skal arbejde på og for at skabe kønsmæssig ligestilling. Det gjorde ikke videre indtryk på ham. Han svarede: ”Jah… men jeg vælger den bedst kvalificerede. Man får aldrig mig til at vælge en, der er mindre kvalificeret – blot på grund af køn.”

Læs indlægget på f-frekvensen.dk