mandag den 28. januar 2013

Lady Gaga inspirerer erhvervslivets top

Hun optræder i kjoler af kød. Hun får mænd til at trække i netstrømper. Og hun simulerer lesbisk sex på motorcykler foran titusindvis af koncertgængere i hele verden. Ikke desto mindre bliver popdronningen Lady Gaga kaldt for vor tids største og bedste leder

Læs artiklen på powerkvinderne.dk

OECD: Mødre skal sikre økonomisk vækst

I sidste måned offentliggjorde OECD en ny undersøgelse, der konkluderer, at en forældet opfattelse af kvinden som mor og manden som familiens hovedforsørger udgør en væsentlig barriere for økonomisk vækst

Læs artiklen på powerkvinderne.dk

søndag den 27. januar 2013

Ny megatrend giver kvinder magten

Erhvervslivet har fået øjnene op for en megatrend, der gør kvinderne mere interessante end nogensinde før.
Kvinder får højere uddannelser, hiver store lønningsposer hjem hver måned og står for 80 % af familiens købsbeslutninger. Virksomheder har endelig fået øjnene op for det store, feminine forretningspotentiale og øver sig nu i at tænke som kvinder. Fænomenet "Womenomics" er udpeget som en megatrend, der vil revolutionere forretningsverdenen, og er så småt ved at slå igennem i Danmark.

Læs artiklen på go.tv2.dk            

lørdag den 26. januar 2013

Direktøreliten minder om en rockerklub, ingen tør udfordre

Den økonomiske erhvervselite har enorm indflydelse på vores liv og på, hvor samfundet bevæger sig hen. Alligevel er der næsten ingen, der interesserer sig for den og for de beslutninger, den træffer. Ingen debatterer erhvervseliten. Fraværet af debat er absurd, fordi erhvervseliten i Danmark har langt større magt end den veluddannede elite, som der konstant bliver peget fingre ad«.

Sådan siger sociologen og forskeren Christoph Ellersgaard, der sammen med sin kollega Anton Larsen er i gang med at afdække erhvervseliten i Danmark. De tog det første spadestik i deres universitetsspeciale ’Firmaets mand’ fra 2010, der tegner et kritisk portræt af de 100 mest indflydelsesrige direktører.
Læs artiklen på politiken.dk

fredag den 18. januar 2013

Her er sexchikane mest udbredt

Kvinder mellem 18 og 24 år er den gruppe, der hyppigst bliver chikaneret. 10 procent af de unge kvinder i undersøgelsen har været udsat for chikane på jobbet inden for det seneste år

Et job som sosu-hjælper er lig med en stor risiko for at blive udsat for sexchikane.

Ifølge en ny undersøgelse er sosu'er den faggruppe, som er mest udsat for seksuel chikane på jobbet.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har taget temperaturen på forholdene på det danske arbejdsmarked. Mere end 16.000 danskere har været med i undersøgelsen. Og deltagerne er blandt andet blevet spurgt, om de inden for det seneste år har været udsat for seksuel chikane på arbejdspladsen.

Det svarer 13,6 procent af sosu-medhjælpere og -assistenter ja til. Det svarer til, at næsten hver syvende har været udsat for chikane.

Læs artiklen på 3f.dk

torsdag den 17. januar 2013

Søg jobbet og få det: 10 tip til kvinder

Få ekspertens tip til, hvordan du søger jobbet og får det.

Særligt kvinder skal blive bedre til at udtrykke, hvad de kan, fremfor hvem de er, når de søger job. Dét fortæller jobsøgnings-eksperten Birgitte Baadegaard.

– Otte ud af ti job bliver aldrig slået op, de bliver fordelt gennem netværk. Det er et problem for kvinder, fordi vi ikke er nær så gode til at bruge omgivelserne, som vi selv tror. Vi bryder os ikke om at bede andre om tjenester, siger stifter af konsulentfirmaet Q2Q, Karriereudvikling for Kvinder, Birgitte Baadegaard, der også er forfatter til bogen „Så søg det job – og få det!”, en håndbog for kvinder om jobsøgning.

Hun remser nogle af de selvmål op, som kvinder gør rent karrieremæssigt.

Læs artiklen på jyllands-posten.dk

Sociolog: Myte at ledelse er en mandeverden

Vejen til succes i det moderne arbejdsliv er at kunne forene traditionelt kvindelige og mandlige værdier, siger norsk forsker

Det er en myte, at topledelser i erhvervslivet domineres af maskulinitet, og at der skulle være afgørende forskelle i måden, som mænd og kvinder leder på, skriver Kristeligt Dagblad.

Succes i ledelse afhænger af, om lederen kan kombinere det traditionelt maskuline og det feminine, konkluderer den norske sociolog Anne Grethe Solberg, som har skrevet en doktorafhandling om kønsforskelle i ledelse. Hun er selv overrasket over resultaterne.

Læs artiklen på business.dk

4 ud af 10 danske kvinder arbejder på deltid

Flere og flere kvinder arbejder på deltid, viser nye tal

Godt 40 procent af alle kvinder i den samlede danske arbejdsstyrke arbejder i dag på deltid.
Det viser helt nye tal, som DR Nyheder har fået fra Beskæftigelsesministeriet.

Dermed er antallet af kvinder, der arbejder deltid steget 10 procentpoint siden 2002, hvor 30 procent af kvinderne arbejdede deltid.

Læs artiklen på avisen.dk

Ny bog om bestyrelser i kvinders virksomheder

Kvinder med egen virksomhed er ofte mere betænkelige end deres mandlige kolleger for at få en professionel bestyrelse. Dvs. en bestyrelse, som man selv vælger, og som har de kompetencer, man måske selv mangler

Den betænkelighed forsøger en ny bog Virksomhedskvinder - Kvinder kan at rydde af vejen. Erfaringerne viser nemlig, at en virksomhed, som støtter sig til en professionel bestyrelse, får større succes. En af bogens forfattere, Gitte Glipstrup, er mentor i KVINFOs mentornetværk. Bogen, der er støttet af Væksthusene, kan læses gratis på nettet.

Kickstart dig selv med power, passion og personlighed

Få 10 stærke tips til, hvordan du kickstarter dit liv med passion – og går efter at realisere dine personlige drømme med masser af power

Læs artiklen på powerkvinderne.dk

tirsdag den 15. januar 2013

Uddannelse betaler sig - især for kvinder

Otte ud af ti kvinder med en erhvervskompetencegivende uddannelse er i dag i arbejde

Stadig flere kvinder vælger at tage en uddannelse, og i dag er der lidt flere kvinder end mænd, der har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Det viser Beskæftigelsesministeriets nye årsrapport om kvinder og mænd på arbejdsmarkedet. Men rapporten viser også, at uddannelse især betaler sig for kvinder.

Otte ud af ti kvinder med en erhvervskompetencegivende uddannelse er i dag i arbejde, mens det kun gælder for fem ud af ti uden en uddannelse. Også blandt mænd er langt flere i arbejde, hvis de har en uddannelse, men forskellen er ikke så stor som blandt kvinder.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet, 15. januar 2013, Kvinder indhenter mænd på uddannelse
Læs rapporten: Kvinder og mænd på arbejdsmarkedet 2012

Ambitiøse kvinder flytter til storbyen

Unge mænd bliver i hjembyen, mens flere og flere kvinder flytter til storbyen, viser undersøgelse. Det kan have store konsekvenser for kommunerne, lyder det fra ekspert

I 59 af landets 98 kommuner er der mindst 10 procent flere mænd end kvinder i alderen 20-29 år, viser en undersøgelse foretaget af Momentum, KLs nyhedsbrev, og der er tale om en stigende tendens, i det det »kun« var 46 af landets kommuner, der i 2008 havde lignende overvægt af mænd.
Ifølge Rasmus Ole Rasmussen, seniorforsker i regional udvikling ved Nordregio, en forskningsinstitution under Nordisk Ministerråd, er den demografiske udvikling et problem.

Læs artiklen på b.dk

mandag den 14. januar 2013

Kvinder indhenter mænd på uddannelse

I løbet af de seneste to årtier har kvinder indhentet mænds uddannelsesniveau. Og for kvinder har en uddannelse større betydning for deres muligheder for at få et job end for mænd, viser ny rapport fra Beskæftigelsesministeriet.

Stadig flere kvinder vælger at tage en uddannelse. I løbet at de seneste to årtier har kvinderne indhentet mændene, så der i dag er lidt flere kvinder end mænd, der har en erhvervskompetencegivende uddannelse.

Og uddannelsen betaler sig – særligt for kvinder. Otte ud af ti kvinder med en erhvervskompetencegivende uddannelse er i dag i arbejde, mens det kun gælder for fem ud af ti uden en uddannelse. Også blandt mænd er langt flere i arbejde, hvis de har en uddannelse, men forskellen er ikke så stor som blandt kvinder. Det viser en ny rapport fra Beskæftigelsesministeriet.

Læs artiklen på bm.dk

lørdag den 12. januar 2013

Carlsberg: Kvinder skal der til

Carlsberg er en vaskeægte duks blandt de største børsselskaber, når det handler om at få begge køn repræsenteret ved selskabernes bestyrelsesborde. Således er man allerede godt på vej mod målet om 40 pct. repræsentation i bestyrelsen af det underrepræsenterede køn i 2015.

"Vi vil gerne være folkets øl. Og halvdelen er altså kvinder. Så derfor vil vi gerne både i organisation og bestyrelse have kvinders synspunkter repræsenteret. Mænd står for 80 pct. af forbruget af øl, og det er ingen hemmelighed, at vi har en målsætning om at øge omsætningen bl.a. gennem produkter, der i højere grad taler til kvinder," siger Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsberg.

Læs artiklen på borsen.dk

torsdag den 10. januar 2013

Thorning: Vi taler jo ikke om at kvinder tvinges på barsel

Når nu øremærket barsel til mænd skal skabe bedre relationer mellem barnet og faderen, hvorfor skal så det ikke også gælde for de mandlige ministre?

Læs statsministerens svar på dr.dk

onsdag den 9. januar 2013

Kvinders frihed til at bruge deres udseende

Danske og afrikanske kvinder har meget til fælles. Blandt andet bruger vi vores udseende og fremtoning til at udtrykke os og til at påvirke andres opfattelse af os. Det er en frihed, vi bør tage os, mener sociologen Emilia van Hauen.

Ifølge en pressemeddelelse fra CARE Danmark har Emilia van Hauen som CARE-ambassadør rejst i Niger, Ghana og Tanzania og derigennem fået et indblik i mange afrikanske kvinders liv.

”I Niger for eksempel råder kvinderne ikke over deres eget liv; de kan ikke selv vælge med hvem og hvornår de skal giftes, om de skal i skole og om de vil have børn. I vores kultur står kvinderne overfor et så massivt udbud af valg, at det jævnligt er mere stressende end forløsende”, siger Emilia Van Haue.

Læs artiklen på u-landsnyt.dk

Der er ingen forskel på ledelsesstilen blandt kvindelige og mandlige ledere, viser ny forskning

En norsk afhandling har undersøgt lederskab blandt 917 top- og mellemledere i norsk erhvervsliv, og den fandt frem til, at der ikke er forskel på, hvordan kvinder og mænd leder en virksomhed. 

Afhandlingen viser, at kvindelige og mandlige ledere fordeler sig ligeligt mellem kategorierne "feminin" og "maskulin" lederstil. "Ledelsestil kan være uafhængig af biologiske køn. Mænd og kvinder praktiserer ikke forskellige former for lederskab.

Man skal træde varsomt, når man arbejder med balancen mellem køn og ligestilling i organisationer", fortæller forskeren Anne Grethe Solberg fra Oslo Universitet.

Læs mere på kvinfo.dk

mandag den 7. januar 2013

Nyt projekt om lønforskellene mellem mænd og kvinder

SFI har tidligere gennemført tre analyser af lønforskellene mellem mænd og kvinder, og i løbet af 2013 vil SFI med seniorforsker Mona Larsen i spidsen kaste sig over den fjerde

Formålet med projektet er at afdække den seneste udvikling i lønforskellene mellem kvinder og mænd og undersøge sammenhængen mellem disse lønforskelle og kønsforskelle, hvad angår en række forhold, som uddannelsesniveau, branche, arbejdsstilling og erhvervserfaring.


Læs mere på sfi.dk

Virksomhedsledere skrotter kvindekvoter

Kvoter er ikke den løsning, der skal bane vej for flere kvinder på topposter i dansk erhvervsliv, fastslår et stort flertal af virksomhedsledere i en ny undersøgelse

Kvoteordninger for at få flere kvinder ind på virksomhedernes topposter bør aldrig føres ud i livet.

Det mener et klart flertal af virksomhedsledere i en ny undersøgelse foretaget af interesseorganisationen Lederne, der også fungerer som fagforbund og A-kasse for virksomhedsledere.

Her erklærer fem ud seks af de 1.371 adspurgte sig enten »uenig« eller »meget uenig« i, at kvoteordninger via lovgivning skal tages i anvendelse for at få flere kvinder ind på virksomhedernes topposter.

Læs artiklen på business.dk

fredag den 4. januar 2013

Rollemodeller skal ændre opfattelsen af, at fysik ikke er for piger

En skole i London har inviteret kvindelige forskere til at gæsteforelæse for at få flere piger og unge kvinder til at læse fysik på højt niveau i skolerne. For pigerne fravælger faget, da det ikke er lige så acceptabelt for piger som for drenge at fremstå 'nørdet'.

Fysik ligger helt nede i bunden på en 19. plads, når pigerne skal vælge fag efter popularitet. Hos drengene er fysik derimod det 4. mest attraktive fag. Ifølge den engelske National Pupil-database var der endda 49% af de engelske statslige skoler i 2011, som slet ikke havde piger på højt niveau i fysik.
Derimod er der to og en halv gang større sandsynlighed for at piger tager fysik på højt niveau, hvis de går på rene pigeskoler. Det har fået forskere til at pege på, at der er en kulturel opfattelse af, at fysik "ikke er for piger".

Læs artiklen på kvinfo.dk

Bankernes topledelser har brug for stærke kvinder

RISIKOSTYRING: En fællesnævner i perlerækken af fallerede banker har ifølge ugebrevet Mandag Morgen været kombinationen af egenrådige direktører og svage bestyrelser

Finanskrisen har udstillet en svag bestyrelseskultur som et nøgleproblem i den danske banksektor.

Det skriver ugebrevet Mandag Morgen, som har kortlagt erhvervsbaggrunden for de 475 eksternt valgte bestyrelsesmedlemmer i den danske banksektor. Disse oplysninger er herefter krydset med data for bankernes performance fra NIRO Invests årlige risikoanalyse, der er bredt anerkendt i bankverdenen.

Tidligere bankdirektør og -bestyrelsesformand Jørn Astrup Hansen siger til ugebrevet, at han er overbevist om, at der er brug for at styrke bestyrelsesarbejdet for at nedbringe risiciene i banksektoren. I sidste instans handler det om, at bestyrelsen skal være i stand til at styre direktionen:

“Der er en klar risiko for, at svage bestyrelser forsømmer at gribe ind, når en egenrådig direktør er i færd med at bringe banken på afveje.”

Læs artiklen på powerkvinderne.dk

onsdag den 2. januar 2013

Engelsk dom: Danske kvinder tør ikke at skille sig ud

Susannah Constantine og Trinny Woodall har gjort deres terapeutiske tv-makeover til en millionforretning. Nu retter de to britiske veninder fokus mod Danmark.

"Jeg synes, man kan fornemme, at danske kvinder er bange for at være anderledes og skille sig ud,” konkluderer Trinny Woodall.

Læs artiklen på metroxpress.dk